Novosti

Helena Gudelj i Ema pobjednice Večeri mladih izvođača

01/07/2023
Helena Gudelj i Ema pobjednice Večeri mladih izvođača

Mladi izvođači sinoć su na Prokurativama izveli sjajne pjesme, sve je prštalo od mladosti i energije, a prema odluci žirija pobijedila je Ema, dok je srce publike osvojila Helena Gudelj. Obje natjecateljice s Večeri mladih izvođača time su se plasirale i na Završnu natjecateljsku večer festivala.


Mlade je tijekom večeri pratio Pink Panther Band iz Splita, voditelji večeri su bili Anamarija Alebić i Zdravko Vukelić, a publika je sinoć pljeskom ispraćala mlade nade hrvatske glazbe. Sudeći po svemu što smo imali priliku čuti, domaća scena itekako ima što za pokazati i one koji će naslijediti poznate hrvatske glazbenike.

Ema je pobijedila s pjesmom „Nedostaješ“, a nagradu za prvo mjesto po glasovima žirija joj je uručio gradonačelnik Splita Ivica Puljak. Helena Gudelj je osvojila publiku kad je izvela pjesmu „Nemam razloga“, a nagradu za prvo mjesto joj je, također, uručio splitski gradonačelnik. Roko Žunić 3P HOP je ostao „kratak“ za malo s pjesmom „Pulitika“ i, zanimljivo, osvojio drugo mjesto i po glasovima žirija i po glasovima publike, a nagrade mu je uručila Ankica Arbutina iz Udruge Jadranskih radija.

Treći po izboru žirija su bili Andrina Frleta s pjesmom „Moje sritno misto“, a treća pjesma po glasovima publike je bila „Spavaju mi gosti“ grupe Buža. Nagrade im je uručio Edi Perić, predstavnik Splitskog skautskog zbora.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.