Novosti

Predstavljamo članove stručne komisije za odabir skladbi završne natjecateljske večeri

22/03/2024
Predstavljamo članove stručne komisije za odabir skladbi završne natjecateljske večeri

Ovogodišnji natječaj za odabir skladbi završne natjecateljske večeri Splitskog festivala, koja se održava 7. srpnja 2024., privukao je 172 autora koji svoje glazbene uratke žele premijerno predstaviti publici na festivalskoj pozornici na Prokurativama.

Za odabir skladbi bila je zadužena stručna peteročlana komisija, koja je preslušala sve pristigle pjesme te prema svom osobnom doživljaju i iskustvu, poštujući kvalitetu cjelovitog glazbenog djela, procijenila umjetničku vrijednost prijavljenih skladbi i odabrala one najbolje.

Ocjenjivanjem pristiglih prijava odabrane su 22 najbolje skladbe u kojima će splitska publika moći uživati u završnoj natjecateljskoj večeri Splitskog festivala 2024.

Peteročlanu stručnu komisiju čine glazbeni producent Damir Dado Marušić, glazbenici Stjepko (Stipe) Bulić i Miron Hauser te glazbeni promotor Siniša Bizović, na čelu s umjetničkim ravnateljem festivala Stevom Stivijem Vučkovićem.

Damir Dado Marušić

Damir Dado Marušić od ranih 90-ih radi kao glazbeni producent, aranžer i majstor tona u splitskom studiju Deva. Tijekom svoje karijere producirao je od klapske pjesme do heavy metala, a radio je, i još uvijek radi, s mnogim popularnim imenima hrvatske glazbene scene. Među brojnim radovima napravljenim u njegovom glazbenom studiju, kao najdraže ističe 'Getanin' Harija Rončevića, Gibonnijevu 'Temperu' i 'Refužo' grupe Dalmatino.

Miron Hauser

Miron Hauser najmlađi je član komisije, jazz trombonist, dirigent i kompozitor. Od 2011. stalni je član Jazz orkestra HRT-a, a imao je priliku svirati s eminentnim svjetskim jazz glazbenicima. Pet godina je bio stalni član popularnog hrvatskog pop-sastava Jinx i surađivao je s brojnim hrvatskim glazbenicima poput Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Natali Dizdar i Gibonnija.

Siniša Bizović

Siniša Bizović (1965.) rođen je u Zagrebu i djeluje u glazbenoj industriji još od srednje škole, prvo kao novinar, zatim kao promotor, diskograf, predsjednik HDU-a, direktor Porina, programski urednik nekoliko festivala i organizator preko 800 koncerata, promocija i prezentacija.

Od 1987. - 1995. godine radi kao slobodni novinar (Start, Danas, Polet, Studentski list, Studio, Nedjeljni vjesnik, Heroina...). Od 1995. je direktor i programski urednik izdavačke kuće ”Dallas Records”. 2005. odlaskom iz Dallasa ponovno pokreće vlastito izdavaštvo i osniva firmu ”Spona”. Višegodišnji je predsjednik i dopredsjednik ”Hrvatske diskografske udruge”. Od 2010. – 2013. godine radi u Institutu hrvatske glazbe kao direktor Diskografske nagrade Porin.

Nakon odlaska iz Instituta pokreće još jednu firmu za promociju glazbe imenom ”Bez sluha”. Prošle je godine uz podršku grada uspješno pokrenuo festival “Book & Urban Sound“ po knjižnicama grada Zagreba.

Stjepko Bulić

Stjepko Bulić (1971.) rođen je u Splitu i od malih nogu vezan je uz glazbu. Stjepko ili Stipe je pohađao glazbenu školu „Josip Hatze“ smjer violina, a uz nju svira bubnjeve, udaraljke i povremeno klavir. Utemeljitelj je i predsjednik Udruge jazz glazbenika Boombar u čijim prostorima već 18 godina djeluje i odsjek udaraljki glazbene škole „Josip Hatze“. Višegodišnji rad s djecom, ali i odraslima čini ovog vrsnog instrumentalistu cijenjenim glazbenim pedagogom i stručnjakom u području kompozicije i glazbene teorije. Kroz gore spomenute prostore za probe prodefilirali su proteklih desetljeća sa svojim pratećim grupama i Oliver i Gibo i Karan i Tedi i Doris…

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.