Novosti

Prokurative prepune ritma na 63. Splitskom festivalu

25/06/2023
Prokurative prepune ritma na 63. Splitskom festivalu

Novu večer Splitskoga festivala – Prokurative plešu otvorili su plesačica Kristina Đanić i gradonačelnik Splita Ivica Puljak, a redatelj večeri Ivan Leo Lemo rekao je da je to polustoljetni glazbeni luk između ukusa splitske publike zlatnih dana Splitskoga festivala i ukusa današnje, mlade publike koja je i sama sudjelovala u plesu.

Najljepša i najpoznatija splitska pozornica na otvorenom, Prokurative, sinoć je bila ispunjena svima koji su htjeli podijeliti svoju ljubav prema plesu i pridružiti se vrsnim splitskim plesačima i umjetnicima na večeri „Prokurative plešu“. Čak sedam sjajnih splitskih plesnih klubova, redatelj večeri Ivan Leo Lemo, koreograf Alen Sesartić, DJ Garson, Zvonimir Dusper Dus, voditelji Manuela Svorcan i Denis Tomić… svi su oni ujedinili svoj plesni i umjetnički izričaj, kako bi na Splitskom festivalu stvorili jednu posebnu večer, prepunu izvrsne glazbe, energije, ritma i emocija. 

Ni Splićani i njihovi gosti nisu odoljeli pa su se i sami uključili i zaplesali na Prokurativama.


prokurative plešu

- Ovo je najveći tulum na otvorenom u Splitu ovoga ljeta, baziran na plesnim snagama. Najtrofejniji splitski klubovi pokazuju udarne dijelove svojih koreografija na poznate svjetske hitove i te hitove miksa DJ Garson s DJ Dusovim mashupovima pobjedničkih pjesama sa splitskih festivala. Prokurative plešu rade polustoljetni glazbeni luk između ukusa splitske publike zlatnih dana splitskih festivala i ukusa današnje, mlade publike, koja nam se odazvala u velikom broju – istaknuo je Ivan Leo Lemo, redatelj večeri „Prokurative plešu“.


Za splitsku publiku i goste priredio je i dva iznenađenja. Večer su plesom otvorili plesačica Kristina Đanić i gradonačelnik Ivica Puljak i to tangom.

- Oduševljen sam ovom večeri Splitskoga festivala, sjajno je da su plesači dobili svoju scenu u Splitu, da pokažu koliko su dobri u tome. A vidjeli smo večeras da u Splitu itekako imamo što za pokazati i u plesu i da je to do sada bilo nepravedno zanemareno. Baš sam uživao u ovoj večeri, a vidio sam da su uživali i naši građani i gosti – kazao je gradonačelnik Puljak.


Nakon fantastičnih nastupa plesnih klubova Dance Box, Dimache, Vruća čokolada, Clique, Talent Studio M, Dance Crew United i Mambo Madness Dance Crew te sjajnih glazbenih podloga, drugo iznenađenje je uslijedilo kad su svoje plesne vještine iskazali i voditelji večeri, Manuela Svorcan i Denis Tomić. Dvojac nije samo energično moderirao događaj, već su jednako tako i zaplesali na najveći ovoljetni hit Dua Lipe – Dance the night i izazvali oduševljenje svih prisutnih.

Sudeći po svim osmijesima i na pozornici i u publici i ovo je bila jako uspješna večer, o kojoj će se dugo pričati, a organizatori najavljuju još puno dobrih večeri na ovogodišnjem festivalu.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najrelevantnije iskustvo pamćenjem vaših preferencija. Klikom na “Prihvaćam” pristajete na korištenje svih kolačića.